gmto connect

gmto connect

Programmering, codering en automotive diagnose op afstand via unieke interface.

GMTO Connect is bijzonder geschikt voor coderen en programmeren

Denk bij coderen en programmeren bijvoorbeeld aan het inleren van trekhaak kabelsets of nieuwe sleutels.

Via de GMTO Connect interface wordt op afstand verbinding gemaakt met de auto, die de werkplaats dus niet hoeft te verlaten. De communicatie tussen de auto en de GMTO Connect-specialist op afstand verloopt geheel via wifi of het 3G/4G-netwerk.

De GMTO Connect wordt aan de ene kant gekoppeld aan de OBD-stekker, de andere zijde is verbonden met een (Android) tablet of smartphone. Zodra de verbinding met de auto herkend wordt, opent automatisch de GMTO Connect app.

Auto overnemen op afstand

Doordat GMTO de auto op afstand overneemt, gaat die ondersteuning bovendien verder dan nu gebruikelijk is in de markt. GMTO neemt op afstand de regie over de auto en verzorgt de gewenste dienst. Dit kan een codering, een programmering of ondersteuning bij diagnose zijn. GMTO heeft veel middelen en tijd geïnvesteerd om voertuigdiagnose op afstand mogelijk te maken. Het contact maken met de regeleenheden van de auto en vervolgens dat contact behouden, vraagt om een bijzondere technische expertise waarover GMTO in eigen huis beschikt. GMTO Connect is niet gebonden aan een fabrikant van auto’s, onderdelen of equipment en kan daardoor onafhankelijk opereren.

Uitgevoerd door technisch specialisten

GMTO Connect wordt uitgevoerd door technisch specialisten van GMTO die een ruime ervaring hebben op het gebied van automotive elektronica. Door kennis van het diagnoseproces te koppelen aan jarenlange ervaring met werkplaatsapparatuur, is een unieke combinatie ontstaan. Als mannen van de praktijk weten zij niet alleen hoe het eraan toegaat in de dagelijkse praktijk maar bovendien weten ze als geen ander welke behoefte er is aan technische ondersteuning.

Veilig en makkelijk

Terwijl de GMTO Connect specialist op afstand zijn werk uitvoert, kan de monteur een andere klus onder handen nemen. Er zijn ook situaties waarbij de technieker stand-by moet staan om handelingen te kunnen verrichten (bijv. contactsleutel omdraaien). Op het moment dat dit nodig is, verschijnt in de app een melding die de technieker vertelt wat er moet gebeuren.

Benodigdheden

  • GMTO Connect
  • Android device
  • GMTO Connect app (playstore)

Download hier de het stappenplan om binnen 4 stappen de GMTO Connect compleet werkend te hebben. 

Accessories coding

Achteraf ingebouwde systemen zoals trekhaken, navigatie, cruise control of telefonie moeten vaak gecodeerd of geprogrammeerd worden. GMTO Connect voert dit uit, zonder dat u er zelf naar om hoeft te kijken!

Support

Via de chat in de app kun je contact onderhouden met de GMTO Connect specialist.

Remote Diagnose

In geval van een complexe storing kan GMTO Connect ondersteunen bij het diagnoseproces door inzet van expertise van de GMTO Connect specialisten. Ook hoeft de auto de werkplaats niet te verlaten om bij een gespecialiseerd bedrijf te rade te gaan. GMTO Connect zorgt voor een snelle en correcte oplossing en kan bovendien een antwoord zijn op de wirwar aan verschillende diagnose-apparaten en bijbehorende abonnementen.

Rental

Als aanvulling op Remote Diagnose, moet in sommige gevallen gemeten worden met bijvoorbeeld een scope of andere specialistische apparatuur. Via GMTO Connect heeft u toegang tot een uitgebreid verhuurnetwerk voor specifieke diagnose-equipment! Op deze manier kunt u de hele diagnose binnen de muren van uw bedrijf afhandelen. Uiteraard is de ondersteuning voor het diagnose-equipment inbegrepen.

Keys

Een nieuwe sleutel moet worden ingeleerd op een voertuig. Een klus die vaak niet zelf te doen is. Via GMTO Connect wordt het voor u uitgevoerd.

Service Reset

Service reset bij moderne voertuigen neemt soms meer tijd in beslag dan het hele onderhoud zelf. Via GMTO Connect wordt de service reset voor u uitgevoerd, terwijl u al weer bezig bent met de volgende klus.

Initialisations

Na het vervangen van een stuurhoeksensor, gasklep, turbo-actuator, koppeling-slagsensor of additieftank moeten deze componenten worden geïnitialiseerd. Niet ieder communicatie-apparaat ondersteunt dit voor het voertuig waar u mee bezig bent. Door gebruik te maken van GMTO Connect heeft u toegang tot alle apparatuur van de GMTO Connect specialisten.

Ondersteuning overzichtGMTO Connect